Termenii și Condițiile

Platformei  Recomedica.com

 

Recomedica este un serviciu online medical prin care pacienții sunt ajutați să întreprindă acțiuni medicale optime, ghidându-vă și conectându-vă cu cei mai buni medici și sisteme de asistență medicală

Scopul nostru este de a identifica soluția fiecărei situaţii medicale, cu ajutorul comunității de medici și a tehnologiei.

Prin accesarea platformei Recomedica sau utilizarea (în orice mod) a serviciilor oferite prin intermediul platformei, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare și sunteți de acord că sunteți responsabil pentru respectarea oricărei legi locale aplicabile. 

În cazul în care nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile expuse, în integralitate, vă rugăm să nu accesați serviciile noastre.

Accesarea sau vizitarea în continuare a platformei, a oricarei pagini din aceasta si/ sau utilizarea Serviciului, precum și a oricărei componente a acestora constituie o confirmare expresa si necondiționată a faptului că Utilizatorul a înțeles ca sfaturile și opiniile din platforma nu înlocuiesc și nu reprezintă un diagnostic

 1. TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE

 1. Prezentare generală

Prin intermediul platformei online Recomedica beneficiați de servicii medicale constând în recomandări medicale gratuite pentru prevenție și ghidare medicală oferită de medicii de familie afiliați.

Recomedica încearca să ofere informații profesioniste, accesibile tuturor utilizatorilor interesați de sănătatea lor. Este important de subliniat că informația prezentată pe acestă platforma are un caracter suplimentar și în niciun caz nu poate substitui recomandările date de medicii care iau contact cu realitatea cazurilor dumneavoastră. Scopul acestei platforme este acela de a va furniza sfaturi generale. Aceasta platforma trebuie utilizată doar în scopul obținerii de informații generale pentru înțelegerea cât mai buna a stării dvs. de sanatate.

Accesarea sau vizitarea în continuare a platformei, a oricărei pagini din aceasta si/ sau utilizarea Serviciului, precum și a oricărei componente a acestora constituie o confirmare expresă și necondiționată a faptului că Utilizatorul a înțeles ca sfaturile și opiniile din platforma nu înlocuiesc și nu reprezintă  un diagnostic.

Noi, ADD HEALTH COMPANY SRL, administratori ai platformei Recomedica.com, suntem un start-up românesc fondat în 2018, dedicat identificării soluției fiecărei situaţii medicale, cu ajutorul comunității de Medici și a Tehnologiei.

Informații despre ADD HEALTH COMPANY SRL

Cu sediul în București, str. Maior Coravu Ion nr. 9-15, bl. C5, sc. A, et. 8, ap. 44, sector 2, ADD HEALTH COMPANY SRL este înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/2839/2018, avănd CUI 38940870.

Date de contact

+40 749 524 443 | [email protected] | www.recomedica.com

Recomedica oferă gratuit următoarele servicii:

1.1 Evaluare medicală

 • Informații: Descrierea situației medicale | Ce trebuie/nu trebuie să faci înainte să ajungi la medic | Metode de prevenție | Ghidare prin sistemul medical

 • Direcționare: Direcția Specializării(lor) la care trebuie să ajungi

 • Nivel de urgență: Când trebuie sa mergi la Medic – Ușor: 7 zile | Mediu: 3 zile | Ridicat: Acum!

Cum funcționează?

 • Trimite Cererea Medicală: Completează chestionarul medical și trimite solicitarea către Recomedica.

 • Analizăm cererea medicală: Medicii Recomedica analizează solicitarea

 • Primești recomandarea medicală: Primești un răspuns în câteva ore

1.2. Preventie Coronavirus

Recomedica ajută la identificarea cazurilor de Covid 19 prin evaluarea simptomelor comunicate de utilizator prin completarea formularului online 

1.3. Formular Izolare

Recomedica oferă posibilitatea utilizatorilor de beneficia de monitorizarea stări de sanatate în perioada de izolare. Pacienții aflați în izolare fac cu ajutorul sistemului auto-evaluare de 3 ori/zi pentru Febră, tuse, dificultăți respiratorii și alte simptome ale CoVid19. 

Pacienții identificați de sistem și de medic ca fiind “cu risc” sunt prioritizați pentru testare

 1. Termeni și definiții

În prezentul document, următorii termeni vor însemna după urmează:

Platforma – inseamna in continuare platforma / aplicatia web Recomedica.com (Recomedica)

Administratorul Platformei – înseamnă în continuare ADD HEALTH COMPANY SRL

Serviciul – înseamn orice serviciu oferit pe Platforma, si/sau orice modul sau componenta a acesteia;

Utilizatorul – înseamnă în continuare orice persoana care viziteaza sau acceseaza Platforma, care își crează cont pe Platforma sau care dorește să utilizeze în orice mod sau utilizează efectiv Serviciul

Medici – se referă la medicii colaboratori care analizează cererile medicale ale Utilizatorilor și le transmit acestora recomandările medicale, prin intermediul Platformei.

Recomandări medicaleinformații generale în legătură cu anumite afectiuni de natura medicala care nu trebuie interpretate în sensul în care ar reprezenta un consult medical de specialitate.

 1. Modificarea termenilor și condițiilor

Recomedica își  rezervă dreptul de a modifica, adăuga, desființa prezentele Condiții în orice moment, prin publicarea Condițiilor modificate în secțiunea ”Termeni si Conditii” a Platformeii. Utilizatorii au obligaţia de a verifica permanent secţiunea “Termeni si Conditii” pentru a se asigura că sunt în cunoștință de cauză cu privire la actualizarea sau modificarea condițiilor. 

Exceptând situațiile în care specificăm expres altfel, modificarea Condițiilor este de imediată aplicabilitate. Dacă se utilizează în continuare Platforma, acceptul Utilizatorului se va considera ca fiind manifestat în mod tacit.

În cazul unei divergențe apărute între Utilizator și Recomedica în legătură cu versiunea publicată a documentului, aplicabilă este ultima versiune publicată.

 1. Dreptul de proprietate intelectuală

Conţinutul platformei Recomedica: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate constituie integral proprietatea Administratorului Platformei şi este aparat de Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul Administratorul Platformei  a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte, conform legislaţiei în vigoare.

Administratorul Platformei poate oferi Utilizatorului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conţinut al site-ului. Acest acord se aplică strict pentru conţinutul/conţinuturile definite, pe o perioada stabilită în acord şi doar pentru persoana/persoanele cărora li s-a permis utilizarea acestor conţinuturi, fără a putea utiliza alte conţinuturi ale Platformei.

Utilizarea pe site-ul Platformă a oricărui nume de marca înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. Administratorul Platformei nu îşi asumă responsabilitatea şi nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conţinutului site-ului.

Este strict interzisă postarea pe Platforma a oricărui conținut, incluzând materiale, comentarii, imagini, secvente video, dar fără a se limita la acestea, care au un limbaj obscen sau vulgar, conțin texte ilegale, amenințătoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoană în orice mod sau care ar încalcă orice alte drepturi și libertăți ale omului potrivit legislației în vigoare.

Orice încălcare a Termenilor și Condițiilor va avea ca rezultat încetarea Serviciilor pentru dumneavoastră şi suportarea consecinţelor de ordin financiar.

Pentru sesizari va rugam sa raportati eventuala incalcare a dreptului de autor sesizata pe site la adresa [email protected]

 1. Erori, Inexactități și alte Omiteri

Ocazional, există posibilitatea ca informații prezente pe Platforma noastră să conțină erori de tipografie, inexactități sau omiteri care ar putea fi asociate cu descrierile Serviciilor, prețuri, promoții, oferte speciale, timpuri de furnizare și disponibilități. Ne rezervăm dreptul de a corecta aceste erori, inexactități și omiteri, totodată să schimbăm ori să actualizăm informații sau să anulăm cererile dvs. dacă există detalii în Servicii ori în site-uri partenere Recomedica și / sau aflate sub umbrela Recomedica, care sunt inexacte, în orice moment, fără informări în prealabil (incluzând după ce o cerere a fost trimisă).

 

 1. Consimțământ parental

Nu colectăm cu bună știință informații personale de la copiii minori. Dacă devenim conștienți de faptul că un utilizator are sub 18 ani și ne-a furnizat informații personale, vom întreprinde pașii necesari pentru a elimina aceste informații și pentru a șterge contul minorului.

În cazuri excepționale, cu consimțământul expres al unui părinte/ tutore legal, Platforma poate prelucra datele copilului minor.

Dacă deveniți conștient de faptul că minorul (copilul dumneavoastră minor cu vârsta sub 18) ne-a furnizat informații cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați la [email protected]

 1. Limitările tehnologice

Serviciile oferite de Platformă pot fi utilizate sau accesate de către Utilizatori/Medici prin intermediul interfeței web, ce poate fi accesată de pe orice calculator de tip desktop sau de pe dispozitive mobile de tip laptop, smartphone sau tabletă, atâta timp cât beneficiază de o conexiune la internet. 

Pentru a avea acces la serviciile oferite gratuit de Recomedica, utilizatorii trebuie sa comunice o adresa de e-mail validă. Pierderea accesului la adresa de e-mail va avea drept consecință pierderea accesului la serviciile și informațiile furnizate anterior acestuia.

Vă încurajăm să raportați prompt la [email protected] orice problema tehnica care poate conduce la imposibilitatea accesarii platformei sau a oricărei funcții a acesteia. 

Platforma Recomedica poate fi supus unor evenimente care ar putea duce la oprirea, temporară sau permanentă, a furnizării către utilizatori a serviciilor sale sau a oricăror caracteristici conexe. Acesta va da o notificare prealabilă utilizatorilor săi, cu excepția cazului în care nu este în măsură să facă acest lucru, conform termenilor și dreptului general.

Deoarece platforma Recomedica este într-o continuă dezvoltare tehnică, pot exista unele erori, discrepanțe sau orice alte probleme care pot împiedica activitățile Utilizatorului sau a Medicului. Vă rugăm să trimiteți feedback-ul și ne contactați la [email protected] cât mai curând posibil în cazul în care apar asemenea situații. 

Toate comunicațiile sunt securizate și criptate.

Trebuie remarcat faptul că, odată ce trimiteți feedback sau orice astfel de mesaje, acestea vor deveni proprietatea Recomedica prin cesiune fără limite geografice, fără limite temporale, complet, exclusiv.

 1. Utilizări interzise ale serviciilor

În plus față de interzicerile deja menționate în Termeni și Condiții, nu sunteți autorizat să folosiți Platforma sau conținutul acestuia pentru următoarele:

 1. orice acțiune ilegală;

 2. să solicitați altor persoane să pornească sau să participe în acțiuni ilegale;

 3. să încalce legile internaționale, federale, locale, reguli, legi generale sau alte ordonanțe locale; 

 4. să încălcați sau să nu respectați drepturile noastre intelectuale de proprietate ori ale altora;

 5. să hărțuiți, abuzați, insultați, răniți, defăima, calomnia, denigra, intimida sau să discriminați pe bază de sex, orientare sexuală, religie, etnie, rasă, vârstă, naționalitate sau dizabilitate;

 6. să publicați informații false sau să induceți în eroare intenționat prin informații;

 7. să publicați sau să transmiteți viruși informatici sau orice tip de cod malițios care ar putea afecta funcționalitățile sau operațiunile Platformei sau ale site-urilor partenere și / sau aflate sub umbrela Recomedica;

 8. să colectați sau să monitorizați informațiile personale ale altora;

 9. să înșelați, să acționați într-o infracțiune virtuală folosind diferite metode interzise la nivel internațional;

 10. pentru orice scopuri obscene sau imorale;

 11. să atacați sistemele de securitate ale Platformei ori ale site-urilor partenere sau aflate sub umbrela Recomedica.

Ne rezervăm dreptul de a vă stopa fără ezitare accesul la Serviciile Platformei ori Serviciile site-urilor partenere sau aflate sub umbrela Recomedica pentru încălcarea oricăror interziceri menționate în Termeni și Condiții.

 1. Răspunderea în utilizarea aplicației

 1. Răspunderea Utilizatorului

Utilizatorul va fi pe deplin responsabil pentru orice conținut sau informații date, postate, transmise, afișate sau transmise prin intermediul Platformei.

Utilizatorul trebuie să fie conștient că furnizarea unor informații inexacte, incomplete sau eronate pot avea un impact asupra evaluării stării de sănătate a Utilizatorului.

Utilizatorii nu trebuie sa își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate pe Recomedica, intrucat acestea sunt doar sfaturi si nu reprezinta un diagnostic medical. Platforma este destinată să ofere o simplă îndrumare și nu este o soluție medicală sub nicio formă.

Orice acțiune, de orice natură, întreprinsa de Utilizator în urma sfaturilor primite de la Medicii colaboratori ai Platformei nu poate atrage sub nicio forma răspunderea Platformei. Astfel,  Administratorul Platformei nu pot fi considerat raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel, suferite de utilizator ca urmare a sfaturilor Medicilor colaboratori.

Utilizatorul certifica Administratorul Platformei că are cel puțin 18 ani prin simpla acceptare a prezentei Termenii și condiții. Utilizatorul certifica, de asemenea, prin simpla acceptare a prezentei Termenii și condiții, ca potrivit prevederilor legale în materie are dreptul sa utilizeze Serviciile și să acceseze paginile aferente Serviciului, și își asumă responsabilitatea completa pentru alegerea și utilizarea Serviciului.

Utilizatorul este responsabil pentru păstrarea confidentialitatii si securității informațiilor 

Folosirea oricăror informații furnizate prin intermediul Serviciilor va fi făcută de Utilizator în întregime pe propria răspundere.

 1. Răspundere Medicului

Pentru a accesa datele Utilizatorilor Platformei, un expert medical / specialist trebuie să încheie în prealabil un contract cu Administratorul Platformei. Administratorul Platformei va genera  informațiile de autentificare necesare. În acest sens, Medicul este responsabil pentru păstrarea datelor de logare în siguranță. 

Medicii recunosc și sunt de acord că nu o vor comunica în niciun fel unui terț și că sunt pe deplin responsabili de toate acțiunile întreprinse în cadrul Platformei din contul asociat acestuia, atunci când aceste acțiuni nu sunt autorizate de către cel legal. 

Medicii colaboratori au obligația de a oferi recomandări medicale strict în limita competențelor/ specializarilor fiecăruia, în conformitate cu standardele și practicile uzuale cu privire la actul medical și  în conformitate cu legislația națională aplicabilă. 

Medicul colaborator recunoaște și este de acord că va purta toată răspunderea recomandărilor medicale comunicate utilizatorilor și, prin urmare, renunță la dreptul lor de a solicita, în orice problemă ce privește aspecte de ordin medical al Utilizatorului ,responsabilitatea Administratorului Platformei.

 1. Reacții adverse și rezultate nedorite

Răspunsurile oferite prin intermediul platformei sunt doar de natură educațională și informativă și nu pot fi considerate, în nici o situație, ca fiind echivalente unor consultații sau analize medicale de specialitate.

Evaluarea stării de sanatate/a afecțiunilor semnalate se va realiza strict în baza informațiilor furnizate de Utilizator. Medicii colaboratori nu sunt responsabili pentru recomandările medicale realizate în baza unor informații inexacte sau eronate comunicate de Utilizator. 

Atât Recomedica cât și Medicii Colaboratori recomanda consultarea in persoana a unui medic specialist în vederea realizării investigațiilor clinice și paraclinice care au ca obiectiv definirea stării patologice a unui pacient.

 1. Drepturi de eliminare a informațiilor

Prin prezenta confirmați și sunteți de acord că toate informațiile furnizate în vederea evaluării parametrilor medicali sunt corecte, actuale și complete. În plus, sunteți de acord să actualizați toate informațiile de fiecare dată când există o schimbare, astfel încât să rămână corecte, actuale și complete.

Ne rezervăm dreptul de a suspenda, șterge, limita sau sancționa în alt mod orice Utilizator, conform prevederilor din prezentul document.

De fiecare dată când utilizatorul consideră că există suspiciuni cu privire la utilizarea frauduloasă a datelor sale, acestea trebuie să raporteze imediat și precis acest lucru contactând [email protected].

 1. Limitarea Răspunderi

Administratorul Platformei nu își asumă obligația și nu garantează implicit sau expres pentru conținutul de orice fel al Platformei sau pentru întreg conținutul oferit de către Utilizatori. Administratorul Platformei va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratețea și încrederea în Platforma și va încerca sa corecteze erorile și omisiunile cât mai repede posibil.

Administratorul Platformei nu oferă niciun fel de garanții sau răspundere pentru Conținutul Platformei și în nicio situație nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parte, secvența, modul al continutului de pe Platforma sau din imposibilitatea utilizarii acesteia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronată a oricăror prevederi ale conținutului Platformei.

Administratorul Platformei nu oferă nicio garanție că informațiile și recomandările medicale furnizate prin intermediul Serviciilor sunt adecvate stării de sanatate sau nevoilor Utilizatorilor. În consecință, Utilizatorii nu trebuie sa își fundamenteze acțiunile viitoare pe recomandările medicale furnizate prin intermediul Serviciilor, pentru ca întotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea în persoana a unui medic specialist. Nu neglijați sau nu amanati niciodată consultatia medicala de specialitate din cauza informațiilor obtinute prin intermediul Serviciilor.

Utilizatorii înțeleg și acceptă că furnizarea Serviciului poate fi afectată de anumite condiții obiective, precum și că orice servicii oferite prin intermediul Platformei sunt oferite potrivit principiului “așa cum sunt”, “așa cum sunt disponibile”, iar Utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor. În consecință, Administratorul Platformei nu poate fi tras la răspundere cu privire la orice informații și date din Conținutul Platformei, inclusiv, dar nu numai cele privind textul, imaginile, secvențele video, sau orice alta activitate legată de utilizare, precum și nici un alt efect juridic derivand din acestea

Utilizatorii înțeleg și acceptă ca Administratorul Platformei este absolvit de orice răspundere în eventualitatea producerii oricărei opriri, întreruperi, ingreunari, disfuncționalități sau erori în funcționarea Platformei, în situația unei erori tehnice de orice fel sau oricăror erori în furnizarea Serviciului, precum și în orice situație în care nu ar dovedi cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele menționate mai sus se datoreaza în mod direct și exclusiv culpei grave a Administratorului Platformei.

În mod expres, Utilizatorii înțeleg și acceptă ca Administratorul Platformei este absolvit de orice răspundere pentru orice fel de daune directe, indirecte, incluzand dar fără a se limita la pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi intangibile, rezultate din utilizarea Serviciului sau orice alt aspect în legătură cu Serviciul precum și din utilizarea Conținutului Platformei în orice mod sau orice efecte juridice derivand din aceasta.

În cazurile de forta majora, Administratorul Platformei și/sau operatorii, directorii, angajații, sucursalele, filialele și reprezentanții sai, sunt exonerati total de răspundere. Cazurile de forță majoră includ, dar nu se limitează la acestea, erori de funcționare ale echipamentului tehnic al Administratorului Platformei, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusi informatici, atacuri informatice de orice fel si interferarea cu programe informatice malițioase, accesul neautorizat in sistemele Platformei, erorile de operare, greva etc.

Administratotul Platformei, Medicii Colaboratori, precum și orice alte părți implicate în crearea, dezvoltarea și funcționarea Platformei nu sunt responsabile pentru daunele indirecte, conexe, specifice și / sau determinate prin utilizarea Platformei, cum ar fi, dar fără a se limita la:

 

 • întreruperea serviciilor pentru orice perioadă de timp;

 • erori sau probleme de ordin tehnic;

 • probleme sau consecințe legate de utilizarea directă sau indirectă a Platformei

 • răspuns întârziat sau lipsa unui răspuns pentru orice mesaj, cerere sau raport trimis prin intermediul sistemului de mesaje re.flex;

 • daune fizice sau emoționale cauzate în timpul utilizării Platformei sau a oricărei componente a acesteia;

 • vătămare corporală sau stres emoțional cauzată de sau aferentă în orice mod prin utilizarea Serviciilor Platformei;

 

 1. Capitolul V. Prelucrarea datelor personale

Prin completarea datelor dvs. în chestionarul medical și trimite solicitării către Recomedica, prin contactarea noastră prin orice mijloace (formular contact, email, telefonic, recenzii,  etc.) înțelegeți că datele dvs. personale vor fi incluse în baza noastră de date și că vor fi prelucrate în temeiul contractului electronic dintre părți (Termeni și condiții), pentru a putea răspunde solicitărilor dvs., pentru a îmbunătăți produsele și serviciile noastre. Pentru orice detalii ce țin de prelucrarea datelor personale în platforma Recomedica vă rugăm sa citiți Politica de confidențialitate.

Exista însă si posibilitatea ca societatea noastra sa vă transmita oferte personalizate în cazul în care ați sunteți utilizator a unuia dintre Serviciile Recomedica, fără ca dvs. sa vă fi abonat la newsletter sau în cazul în care aveți un cont creat în website-ul nostru (existând o relație contractuala de utilizare a website-ului), avand la baza interesul nostru legitim în scopuri de marketing și publicitate (art. 6/1/f din GDPR).

Nu aveți dreptul să folosiți adrese de e-mail/ conturi de social media false, pretinzând că sunteți altcineva decât cine sunteți ori să încercați să induceți în eroare Recomedica, în legătură cu originea oricăror comentarii. Sunteți direct responsabil pentru orice comentariu publicați și pentru acuratețea informațiilor publicate. Recomedica nu este responsabilă și nu își va asuma nici o răspundere pentru orice comentariu publicat de către dumneavoastră sau o terță parte.

 1. Soluționarea conflictelor. Legea aplicabilă

Orice tentativa de acces neautorizat la site și orice încercare de fraudă va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict apărut între Recomedica și Utilizatori se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă, prin înțelegere între cele doua parti.

În cazul în care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale românești din domeniu, iar soluționarea conflictelor este de competenta instanțelor de judecată din România.

 1. Dispoziții finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi constatată ca fiind nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

 1. CONDIȚII DE UTILIZARE PENTRU PACIENȚI

 1. Accesarea Serviciilor

Accesarea serviciilor gratuite oferite de Recomedica implica un proces foarte rapid și simplu:

 • Utilizatorul accesează platforma Recomedica selectand serviciul dorit;

 • Completeaza chestionarul online cu toate informațiile solicitate;

 • Specifică adresa de e-mail pe care dorește să primească Recomandările medicale 

 • Confirmă validitatea adresei de e-mail prin accesarea link-ului de confirmare trimis de Recomedica pe adresa de e-mail indicată

 • Doar după confirmarea adresei de e-mail datele sunt prelucrate și cererea este atribuita unui Medic Colaborator

 • În momentul în care solicitarea a fost soluționată, utilizatorul va primi un mail conținând un link care îl va conduce către solicitarea sa.

Atenție: Pentru accesare serviciilor gratuite oferite de Recomedica nu este necesar ca utilizatorii să să-și creeze un cont în platformă.

 1. Consimțământul explicit

Pentru a  putea prelucra informațiile de natură medicală, în conformitate cu legislația europeană și națională în materie de protecție a datelor,  avem nevoie de consimtamantul explicit al utilizatorului. 

Conform organismelor de reglementare din domeniul protecției datelor, o modalitate evidentă de a se asigura că consimțământul este explicit ar fi confirmarea expresă a consimțământului într-o declarație sau acțiune afirmativă clară.

În acest sens, în momentul transmiterii solicitării, utilizatorului îi se va deschide o fereastra tip pop-up prin care i se vor oferi informații corecte, inteligibile și clare despre prelucrarea datelor referitoare la sănătatea sa. Dacă utilizatorul va fi de acord cu prelucrarea datelor sale medicale va trebui să bifeze “Prin prezenta, consimt prelucrarea datelor mele medicale”. 

În cazul în care utilizatorul va alege sa nu consimtă prelucrarea datelor sale de natură medicală, solicitarea acestuia nu va putea fi înregistrată în Platformă.

Consimțământul va putea fi retras în orice moment, fără a afecta prelucrările realizate până la momentul retrageri acestuia.

 1. Conduita utilizatorului

Utilizatorul se obligă să folosească Platforma în scopul pentru care aceasta este creata.

Utilizatorul se obligă să nu distribuie fotografii sau imagini, texte scrise sau orice fel de mesaje cu conținut pornografic sau sexual prin intermediul Platformei.

Utilizatorului nu îi este permisă folosirea Aplicației:

 • într-un mod care ar aduce atingere Condițiilor, a oricărei legi sau care este, din orice punct de vedere, ilegal sau fraudulos;

 • pentru a trimite, a primi, a încărca sau descărca, a folosi orice material care are un caracter abuziv, indecent, defaimator, obscen sau care conține o amenințare, prin intermediul Platformei.

 • pentru a trimite, a primi, a încărca sau descărca, a folosi orice material care nu are legatură cu scopul pentru care a fost creata Platforma;

 • prin încălcarea drepturilor de autor sau confidențialitatea informațiilor;

 • prin utilizarea unor materiale care pot conține viruși sau a unor programe similare, care pot cauza o supraîncărcare, urmată de prejudicierea Platformei și/sau a Utilizatorilor acesteia

 • pentru a distribui reclame sau materiale promoționale, prin intermediul Platformei;

 • prin orice acțiuni și orice inacțiuni care pot aduce atingere imaginii, numelui, mărcilor sau oricăror altor drepturi ale Recomedica

Utilizatorului îi este strict interzisă integrarea Aplicației cu alte site-uri sau invers, fără ca în prealabil să aibă acordul scris al Recomedica

Utilizatorului îi este strict interzisă folosirea Aplicației în scopul distrugerii sau alterarii conținutului sau a securității Aplicației sau pentru a discredita sau hartui partenerii, clienții sau colaboratorii săi, produsele, serviciile și angajații acestora. De asemenea interdicția vizează și aceleași acțiuni întreprinse împotriva altor Utilizatori  despre care acesta a luat la cunoștință, indiferent de modalitatea în care a intrat în posesia acestor informații.

 

 1. CONDIȚII DE UTILIZARE PENTRU MEDICI

 1. Condiții privind acceptarea personalului medical colaborator

Recomedica se asigura ca întreg personalul medical este calificat să îndeplinească sarcinile ce-i revin prin verificarea calificarilor acestora.

Sunt invitați să devină Medici colaboratori doar medicii care întrunesc standardele impuse de RecoMedica.

 1. Accesul în aplicație

Înregistrarea unui cont de medic implica un proces foarte rapid și simplu:

 • Medicul primește pe email invitația de a se înregistra în Platforma Recomedica

 • Completeaza formularul de înregistrare și anexeaza documentele doveditoare (diplome, calificari, atestate, contract semnat etc)

 • Recomedica analizează informațiile primite și activează contul de medic în Platforma

Funcțiile contului de Medic:

 • Schimbarea parolei

 • Dezactivarea contului

 • Profilul medicului 

 • Cazurile mele: Medicul va avea o listă a cazurilor active, separată de istoricul cazurilor medicale, în care îi va fi anexată lista cu toate cazurile la care lucrează în prezent. Medicul are acces doar la pacienții care au fost atribuiți lui sau pe care i-a invitat el

 • Preluare și rezolvare caz

 • Se atribuie cererile către medicii prioritari (cei care sunt online sau intra cel mai des)  conform specializării și supra specializării pe care aceștia le au. 

 • Dacă un Medic nu răspunde în 30 minute se cererea este atribuita automat altui Medic online. 

 • Din momentul preluării, medicul are acces la toate datele încărcate de pacient pe profilul personal, în special istoricul medical complet. 

 • În cazul în care pacientul este mulţumit de răspunsuri, va închide cazul, iar medicului i se va ataşa cazul în discuţie ca fiind caz finalizat. În cazul în care pacientul nu este mulţumit de rezultate va deschide chat-ul de debate. Chat-ul de debate poate fi deschis şi închis numai de către pacient. 

 • Timpul maxim de a răspunde unui caz este de 48h. 

 • Feedback: După fiecare caz încheiat, atât medicii, cât şi pacienţii îşi pot oferi feedback reciproc, sub formă de întrebare + câmp de răspuns (Cum a fost experienţa dumneavoastră?) şi un rating de la 1 la 5.